Warning!

Kopírovat obsah tohoto blogu bez souhlasu autora a bez uvedení zdroje je zakázáno!
(opravdu není uměním zkopírovat na svůj blog cizí práci a ještě to vydávat za vlastní dílo, tak se nad sebou zamyslete :-P)

pondělí 20. června 2011

Skip beat!

Romantické, komediální anime pro všechny, kdo milují bišíky a silnou hlavní hrdinku. Tohle je snad první anime, které mě nenakrklo svou hlavní ženskou hrdinkou. Ano, přiznávám, jsem pomstychtivý typ, tudíž mám pro její misi velké, ale opravdu velké pochopení. Děj anime bych pak shrnula asi větou: jak nenápadná dívka odvržená svým přítelem prostřednictvím pomsty ke slávě a k lásce přišla… Myslím, že je to tak téměř všeříkající :-)

Co mi na tomhle anime vadí jsou snad jen dvě věci. Zaprvé časté “znetvoření” postav… neustále se proměňují do panáčků hodných pro kreslíře z prvního stupně základní školy, kdyby se to trošku omezilo, byla bych spokojená. Druhou a podstatnější věcí je skutečnost, že to nemá druhou sérii… To mi snad vadí daleko víc než první uvedená věc :-) I když před chvilkou jsem se koukla na mangu, která stále není dokončená, a krapet mě znepokojuje, kam se děj a hlavní postavy ubírají. Ale musím přiznat, že jsem to jenom proletěla očima, chtělo by to zřejmě delší čtení, abych pochopila všechny souvislosti. Nicméně Kyoko s piercingem na rtu je krapet silné kafe, vezmeme-li v potaz, jak vypadala na začátku… Tudíž možná je i dobře, že anime pokračování nemá, byť se o něm prý uvažovalo, ale stále kde nic, tu nic…

Klady tohoto anime vězí v relativně svižném příběhu, humoru a v emancipované hrdince (juchů juch juch!!! – mé srdéčko plesá neskonalou radostí).

Představme si tedy opět hlavní postavy:

Mogami Kyoko – mladá, bystrá, inteligentní dívka. Do Tokia odjela kvůli svému kamarádovi z dětství, který se jmenuje Fuwa Sho. Kyoko je pracovitá a hodná dívka, nicméně “Fuwači” si toho neváží a odkopne ji, poněvadž není dostatečně reprezentativní a má z ní spíše služku než přítelkyni. Kyoko se díky této události promění ve ztělesnění pomsty, a právě ta ovlivní její vstup do showbusinessu, kdy je ředitelem společnosti donucena naučit se zase milovat a být milována, aby tak mohla dosáhnout svého debutu.

Fuwa Sho – jak již bylo řečeno, je to přítel Kyoko z dětství. Do Tokia se vydal, aby dobyl hudební svět, což se mu taky podařilo a je idolem dívek i žen. Teda pokud si odmyslíme Tsurugu Rena, který je na tom stále líp, a to Fuwačimu poněkud hýbe žlučí.

Tsuruga Ren – slavný japonský herec, obletovaný snad všemi ženami a dívkami. Zkrátka idol s velkým I. Stačí, aby se usmál, a okolí roztává. Provází ho pověst profesionála, který je tvrdý nejen na své okolí, ale i sám na sebe. Když se dozví počáteční motivaci Kyoko ke vstupu do showbusinessu, je tím silně znechucen a neváhá jí to dát najevo. Nicméně čím více ji poznává, tím více mezi nimi vzniká určitá náklonnost. Tsuruga při jedné příhodě zjistí, že se s Kyoko již setkal před několika lety v Kjótu, Kyoko ovšem nemá ani nejmenší podezření, že by Tsuruga Ren mohl být jejím tolik zbožňovaným kamarádem Cornem z dětství.

Dalšími bezpochyby zajímavými postavami jsou např. kamarádka Kyoko Kotonami Kanae, ředitel společnosti Takarada Rori (tohle je opravdu velmi specifická postava :-)) a manažer Tsurugy Yashiro Yukihito .

Tohle anime patří k mým srdečním záležitostem, takže opravdu nehrozí riziko, že bych na to kydala hnůj. Pro mě je to – až na výše zmíněné dvě reklamace – naprosto dokonalá podívaná.

Žádné komentáře:

Okomentovat