Warning!

Kopírovat obsah tohoto blogu bez souhlasu autora a bez uvedení zdroje je zakázáno!
(opravdu není uměním zkopírovat na svůj blog cizí práci a ještě to vydávat za vlastní dílo, tak se nad sebou zamyslete :-P)

pátek 5. dubna 2013

Zetsuen no Tempest

Zetsuen no Tempest je anime protkané záchranou světa, magií, láskou, Shakespearem a humorem. Tahle jedna věta by jej vystihovala více než dokonale. Hlavní událostí a spouštěčem všeho dalšího je smrt patnáctileté dívky Aiky, která tu zanechává nevlastního bratra Mahira a svého pečlivě utajovaného přítele Yoshina, který je mimojiné nejlepším Mahirovým přítelem.

Zatímco Yoshino se víceméně velmi zdatně s její smrtí vyrovnal a svou ztrátu navenek nedává znát, Mahiro zatouží po pomstě a rozhodne se vypátrat vraha své sestry a zabít jej. Jakmile své síly navíc spojí s princeznou Začátku, události nabírají na obrátkách...

O tomto anime rozhodně nelze říct, že by člověk už od začátku věděl, jak dopadne. Neustále přicházejí nové zvraty a vy ani netušíte, jak skončí díl, na který se díváte, natož abyste měli podezření, jak příběh jako celek dopadne. A právě tímto faktem se jedná o velmi příjemnou podívanou, u které jsem se rozhodně nenudila a s nadšením a netrpělivostí koukala na další díly. Kresba je velmi příjemná, příběh pěkně vymyšlený, stejně jako jsou postavy samotné - až na některé výjimky - velmi dobře vykresleny a charaktově promyšleny.

Co mi hodně vadilo, byl přelom mezi první a druhou řadou. Osobně jsem vycházela z konce první řady, druhá sice tak nějak navazovala, nicméně vyskytují se v ní matoucí momenty, konkrétně první dva. Nicméně po čase jsem na svých nejasnostech přestala bazírovat a druhou řadu si i tak užila. Čím si mě autoři skutečně získali, byly citáty ze Shakespearových her. Nad tím mi opravdu srdéčko radostí zaplesalo.

Fuwa Aika se sice sama o sobě v anime vyskytuje po málu, ale její postava má na celý příběh velmi podstatný vliv. Můžeme o ní prohlásit, že je značně odměřená, svým způsobem možná i zlá, nicméně prohnaně inteligentní a chytrá dívčina.

Fuwa Mahiro je bohatý synek, kterého se více či méně všichni na škole báli a on jim to oplácel přehlížením a povýšeným chováním. Charakterizovala bych ho jako jedince, který bez skrupulí jde za svým a je mu jedno, co bude muset kvůli dosažení cíle obětovat. Nicméně pod touto tvrďáckou slupkou se skrývá osobnost, která dokáže být i velmi laskavá a podporující.

Takigawa Yoshino ovládá schopnost bez problémů splynout s davem. Snaží se být nevýrazný, jeho reakce jsou přiměřené. Nicméně se jedná o velmi inteligentního a prohnaného jedince, který je zároveň i dobrákem od kosti.

Kusaribe Hakaze je princeznou nebo mágem Začátku.Setkáváme se s ní tehdy, kdy je svými lidmi unesena na opuštěný ostrov, aby se nepletla do jejich záležitostí spojených se stromem Začátku. Působí typickým dojmem středoškolaček z anime, takže veselá, aktivní, svéhlavá a lehce dětinská, nicméně i přes to všechno je kouzelná :-)

Anime rozhodně doporučuji ke koukání. Bon Appétit!

Žádné komentáře:

Okomentovat