Warning!

Kopírovat obsah tohoto blogu bez souhlasu autora a bez uvedení zdroje je zakázáno!
(opravdu není uměním zkopírovat na svůj blog cizí práci a ještě to vydávat za vlastní dílo, tak se nad sebou zamyslete :-P)

čtvrtek 23. června 2011

Lovely complex

Jestli chcete vidět, jak to dopadne, když se vysoká dívka zamiluje do svého zakrslého kamaráda a u toho jim asistují jejich kamarádi, tak tohle je to správné anime pro vás.

Ze stylu kresby jsem moc odvázaná nebyla, a kdyby výdrž sledování anime závisela pouze na kresbě, tak už to u openingu nejspíš vypnu. Co se týká samotného příběhu, musí se mu nechat, že je více či méně reálný, jen bych osobně chtěla vidět, která dívka by tak dlouho den co den vydržela uhánět kluka, jenž o ni projevuje zájem pouze jako kamarád a naděje na zlepšení jsou minimální. Nicméně budiž, věřím, že jsou takoví vytrvalostní běžci, kteří se nevzdávají, i když jim semafor bliká zářivou červení. Takže ano, příběh je celkem realistický. Tudíž kdo miluje reálnou realitu i v anime, tak jen do toho!

Nesporným kladem tohoto anime je dostatek vtipných scének a velmi dobrý humor. Nicméně hudba sama o sobě mi přijde celkem otřesná, ale tak to je závislé na individuálních prioritách každého diváka, že ano? :-)

Tou zmíněnou vytrvalou dívkou je středoškolačka Koizumi Risa. Díky své výšce je nepřehlédnutelná, což ještě více umocňuje výškový rozdíl mezi ní a jejím spolužákem Otanim Atsushim, který je zas nebývale – na kluka – malý. Ve škole jsou známí jako komické duo a ať chtějí, jak chtějí, nic nevede k tomu, že by se tenhle pohled na ně změnil.

Co se jejich povah týče, tak Risu bych popsala jako vytrvalou dívku, která se opravdu nenechá snadno odradit. O její inteligenci, stejně jako o inteligenci Otaniho můžeme s úspěchem pochybovat, nicméně u protagonistů anime na IQ nezáleží, tudíž to můžeme ponechat stranou. Otani je zas sportovní, konkrétně basketbalový nadšenec (při jeho výšce celkem vtipný koníček..), ale v podstatě se jedná o hodného, nerozhodného kluka se sklonem ke vtipkování.

Téhle dvojici pak asistují dva páry kamarádů: Ishihara Nobuko + Nakao Heikichi, Tanaka Chiharu + Suzuki Ryoji. Zmínit bychom pak mohli i kamaráda z dětství Koizumi, a to Fukagawu Haruku a jeho bratrance, který je na jejich škole učitelem Maitake Koniumi…

Žádné komentáře:

Okomentovat