Warning!

Kopírovat obsah tohoto blogu bez souhlasu autora a bez uvedení zdroje je zakázáno!
(opravdu není uměním zkopírovat na svůj blog cizí práci a ještě to vydávat za vlastní dílo, tak se nad sebou zamyslete :-P)

středa 22. června 2011

Black Blood Brothers

Rádi se zamilováváte do okouzlujícího upíra, který dokáže být vážný, ale také mít chování puberťáka? Odpověď zní ano? Pak BBB je přesně pro vás!

Akční, upírské anime s náznakem sladkobolné romance a s komediálním akcentem, to je Black Blood Brothers, ve kterém sledujeme osud bratrů Mochizuki – Jira a Kotara ve Zvláštní zóně, a zároveň se díky krátkým flashbackům na začátku každého dílu dozvídáme i o jejich minulosti. BBB je něco jako puzzle – každý díl slouží jako kousíček skládačky a celistvý obraz dostanete až s posledním dílem, který vám odhalí všechno.

Na začátku sledování BBB mi poněkud vadily již zmíněné flashbacky. Než člověk pochopí, co tím vlastně autoři chtěli říct, máte pocit, že při své tvorbě snad byli pod prášky, a teď si s vaší psychikou hraje jejich pomatené dílko. Jiné reklamace k tomuto anime už nemám.

U mě BBB zabodovalo charaktery svých postav, které jsou v rámci svých možností komplexní, a nikoliv pouze jednostranně orientované. Každá postava má své kladné i záporné vlastnosti, a i záporný charakter se může přiklonit na stranu dobra (viz Zelman Clock). Dalším nepochybným plus je vzájemná chemie mezi Jirem a Mimiko-chan, jejich vzájemné škádlení uvolňuje celkovou atmosféru celého příběhu. Co se týká hudby, tak opening a ending jsou velmi povedené.

Mochizuki Jiro – stoletý upír staré krve a potomek vědmy. Ve světě je známý jako Stříbrný meč a Bratrovrah díky událostem ve válce, která se odehrála před deseti lety. Zachytit jeho povahu je poněkud složité, ale myslím, že když ho popíšu slovy “samuraj s duší pubertálního fracka”, tak to bude více než vystihující…

Mochizuki Kotaro – Jirův mladší bratr a reinkarnace vědmy. Blonďatý andílek, který nikoho neposlouchá, ale nikdy nic nemyslí zle.

Katsuragi Mimiko – smírčí Sdružení. Ani ne dvacetiletý sirotek, který svou práci smírčí bere více než vážně a chce ji za všech okolností dotáhnout do konce. Tahle dívčina je rozhodně obětavá a vytrvalá.

Cassandra Jill Warlock – bývalá kamarádka Jira a vědmy, než vědmu zradila během války. Upírka starého rodu s čarodějnickými schopnostmi, nyní ovšem patří k dětem Kowloonu.

K vedlejším postavám pak patří již zmíněný Zelman Clock, Sei, Cain Warlock, Kelly Wong a další.

Žádné komentáře:

Okomentovat